Boken om Hopp i din brevlåda

Delas ut genom kyrkligt samarbete


I mitten av maj kommer Boken om Hopp att landa i de flesta brevlådor i kommunen. Det är kyrkorna i Örnsköldsvik som genom en gemensam satsning delar ut boken med hjälp av frivilliga. Allt enligt konceptet Brevlådemissionen.


Brevlådemissionen tillkom under pandemitiden år 2020 med syfte att sprida det kristna budskapet. Visionen är enkel, den går ut på att varje kristen ser till att människor i sin omgivning nås av budskapet. Praktiskt innebär det denna gång att frivilliga delar ut Boken om Hopp i postlådor i sitt närområde. Det är ett stort antal frivilliga som representerar de tolv lokala aktörerna inom EFS, Elim, Frälsningsarmén, Pingstkyrkan, Svedjeholmskyrkan samt Svenska kyrkan.

Utdelningen sker den 16-21 maj inom hela kommunen. Böckerna har redan anlänt till Örnsköldsvik och kommer, under tiden fram till utdelningsstart, att packas om, läggas i en plastförpackning tillsammans med en hälsning.

- Vår hälsning innehåller även våra kontaktuppgifter. Det är viktigt att veta att vi inom kyrkorna finns till för alla medmänniskor, det är ett viktigt budskap inte minst i de tider av oro som vi nu lever i, säger Stefan Nordström som är lokal koordinator för projektet.

- Intresset för att delta i projektet har varit mycket stort från kyrkorna i kommunen. Det innebär att vi kommer att nå ut till många, såväl i tätort som i glesbygd. Lokalt hjälper man till i såväl kyrkor som församlingar, vill man vara med och hjälpa till kontaktar man sin närmaste kyrka eller församling. Det finns uppgifter för alla i detta projekt.

Boken om Hopp innehåller hela Nya testamentet med livsberättelser, böner och vägledning. Boken är liten i formatet och passar i alla brevlådor.

Brevlådemissionen arbetar landsomfattande och har som målsättningen att nå alla hushåll från Smygehuk till Treriksröset. Under maj är det hushållen i Ångermanland och senare i vår/sommar fortsätter utdelningen i Lappland, Västerbotten och Norrbotten. Totalt blir det 325 000 hushåll i dessa norrlandsområden.